Welzijnstechnologie wordt een steeds groter deel van het leven op het gebied van woonruimte, en het werken met deze nieuwe technologieën wordt ook steeds intensiever.

De school in de buurt van Kopenhagen, Geelsgårdskolen, biedt residentiële accommodatie voor kinderen die naar school gaan. Daarnaast biedt de school ook opvang waar het kind een korte tijd in de school kan blijven, bv. één weekend per maand, één dag per week en voor vakanties.

De school is voor kinderen van 0 tot 10 jaar, maar biedt ook onderwijs voor jongeren en volwassenen. Eigenlijk is de school “4 scholen in 1”, georganiseerd in overeenstemming met de individuele behoeften van de studenten, zoals pedagogische behoeften, zorg en opleiding. Alle schoolafdelingen, inclusief de woonruimte voor jongeren en volwassenen, bieden ook vrije tijd activiteiten aan. De interdisciplinaire samenwerking tussen de afdelingen onderwijs, vrije tijd en therapie is zeer intensief.

De klaslokalen zijn ingericht met Ropox-tafels, die het mogelijk maken om de tabellen aan te passen aan de verschillende behoeften die voortvloeien uit de vele studenten die de tafels elke dag gebruiken. De tafels zijn er in verschillende soorten en bieden verschillende aanpassingen die hen ideaal maken als trainings-, leer- en speeltafels.